Kultúra

Hudobné leto na Námestí slobody
13.7.2010

Hudobné leto na Námestí slobody

V nedeľu 4. júla sa uskutočnil na Námestí slobody prvý koncert Hudobného leta: Tomaníkova nota. V programe zahrali a na svojho hudobného skladateľa a bývalého kapelníka si jeho skladbami zaspomínali kapely: Myjavci, Dvorničanka a domáci Veľký dychový orchester DK Javorina.


Slávnosti na Javorine v nedeľu  25. 7. 2010
1.7.2010

Slávnosti na Javorine v nedeľu 25. 7. 2010

Dominanta Bielych Karpát- Veľká Javorina (970 m n. m.) – otvorí v poslednú júlovú nedeľu nádhernú prírodnú scenériu pre účastníkov Slávností bratstva Čechov a Slovákov, históriou, tradíciou i veľkosťou najvýznamnejšie podujatie na slovensko- českej hranici.


Ocenení mladí umelci na Kubánskom veľvyslanectve
15.6.2010

Ocenení mladí umelci na Kubánskom veľvyslanectve

Spoločnosť priateľov Kuby na Slovensku usporiadala vyhodnotenie celoslovenskej umeleckej súťaže pre deti z celého Slovenska pod názvom Ľudovít Štúr a José Martí naši národní buditelia.


Príjemný sobotný podvečer...
26.5.2010

Príjemný sobotný podvečer...

V predposlednú májovú sobotu sa na našom Námestí slobody stretli dve hudobné telesá ...


V družobných Kunoviciach...
25.5.2010

V družobných Kunoviciach...

V dňoch 21. – 23. mája 2010 sa uskutočnila v Kunoviciach tradičná Jazda kráľov. V rámci cezhraničnej spolupráce bol vypracovaný projekt, na základe ktorého budeme rekonštruovať priestory DK Javorina z prostriedkov EÚ


Deň matiek v našom meste
10.5.2010

Deň matiek v našom meste

Druhá májová nedeľa patrí matkám. Mamy, babičky i prababičky majú svoj sviatok, sú v tento deň obdarované úctou a láskou svojich najbližších. Viac, ako po iné dni v roku je vyzdvihovaná ich nezastupiteľná úloha matky- darkyne života, ale i starostlivej ochrankyne budúcnosti svojich potomkov.


Symbol mája...
4.5.2010

Symbol mája...

V posledný aprílový deň sme aj v našom meste privítali najkrajší mesiac v roku- máj- tradične postavením jeho symbolu.


Jar je tu!
1.4.2010

Jar je tu!

Tradičné Vítanie Jari s veľkonočným trhom sa uskutočnilo v piatok 26. marca na Námestí slobody.


Martina Monošová: Klišé (nový román od našej rodáčky)
22.3.2010

Martina Monošová: Klišé (nový román od našej rodáčky)

Martina Monošová nie je staroturancom úplne neznámou autorkou. (Mnohí si ju ľahšie zaradíte pod dievčanským priezviskom Rumánková). Hoci v súčasnosti žije už desať rokov v Pezinku, je našou rodáčkou, ktorá sa na Starú Turú pravidelne, rada a s hrdosťou vracia.


Tradične na Javorine !
5.1.2010

Tradične na Javorine !

Tohtoročný Silvester na pomedzí- vatra česko- slovenského priateľstva- bolo naozaj výnimočné podujatie, ktoré sa určite zapíše do histórie svojou určite najvyššou návštevou účastníkov...

Nastavenia cookies