Testovanie v Starej Turej v sobotu 13.2.2021

Od pondelka platia na celom Slovensku nové pravidlá na riadenie pandemickej situácie, ktorá panuje v krajine. Spustenie takzvaného COVID AUTOMATU sprevádzal chaos, no dnes aspoň vieme, kto a kedy potrebuje 7-dňový negatívny test na cestu do práce či do školy a škôlky a tušíme, že testovanie sa pravdepodobne tak skoro z našich životov nevytratí. V týždni od 15.2.2021 sú pre ZŠ v Trenčianskom kraji naplánované jarné prázdniny, takže počet potrebných testov sa opäť v tomto týždni zníži. Zmeneným pravidlám sa prispôsobuje aj testovanie, mesto po predĺžení testovania v MOM na poliklinike, ale aj pre únavu a vyčerpanie odberových tímov a pracovníkov samosprávy postupne ustupuje od zabezpečovania nárazových víkendových testovaní. Takýto systém nie je trvalo udržateľný. Samospráva musí v prvom rade zabezpečovať úlohy, na ktoré bola zriadená a venovať sa rozvoju mesta.

V súčasnosti sme sa však rozhodli, že testovanie ešte aspoň počas jedného dňa zabezpečíme. Keďže mnohí z Vás, našich občanov, potrebujú negatívny test pre fungovanie v osobnom i pracovnom živote, mesto Stará Turá pripravuje v sobotu 13.2.2021 v spolupráci so spoločnosťou Ako zachrániť život, s. r. o. dve možnosti na otestovanie sa antigénovými testami pre občanov mesta Stará Turá.

Prvá možnosť je mobilné odberové miesto vo dvore polikliniky, kde je potrebné objednať sa vopred cez formulár na: https://www.old.korona.gov.sk/covid-19-patient-form.php. Toto odberové miesto je otvorené každý deň od PONDELKA DO SOBOTY od 8.00 do 16.00h. Prednostne vybavujú objednaných občanov, neobjednaní musia čakať, kým sa vybavia objednaní.

Druhou možnosťou bude testovacie odberové miesto, ktoré bude zriadené IBA V SOBOTU 13.2.2021 od 8.00h do 18.00h v budove Domu kultúry Javorina, vstup cez hlavný vchod. Na toto odberové miesto sa neobjednáva, občania budú vybavení tak ako prídu. Obedová prestávka na tomto odberovom mieste bude od 12.00 do 13.00 hodiny, s posledným vykonaným sterom o 11.30h a vo večerných hodinách s posledným vykonaným sterom o 17.30h. Veríme, že aj toto testovanie prebehne bez komplikácii a spoločnou ohľaduplnosťou, súdržnosťou a zodpovednosťou ho zvládneme.

Mesto Stará Turá, Publikované: 9.2.2021 | Aktualizácia: 17.2.2021
Nastavenia cookies